#0451 108017

Spintor 6ml

SPINTOR 6ml
PRVÝ PRÍRODNY INSEKTICÍD NETOXICKÝ PRE ČLOVEKA A TEPLOKRVNÉ ŽIVOČÍCHY, ŽIADNE REZÍDUÁ V OŠETRENEJ KULTÚRE.

3,50 €
S DPH
Množstvo
Na sklade - odosielame ihneď

Výrobca: Dow AgroSciences, Rakúsko
Kategória:Insekticídy proti škodcom
Balenie: 6ml, 25ml
PRVÝ PRÍRODNY INSEKTICÍD NETOXICKÝ PRE ČLOVEKA A TEPLOKRVNÉ ŽIVOČÍCHY, ŽIADNE REZÍDUÁ V OŠETRENEJ KULTÚRE
• VHODNÝ NA OŠETRENIE OVOCNÝCH SADOV
• SpinTor je prvý prírodný insekticíd, ktorý nevzniká chemickou syntézou, ale je produkovaný činnosťou baktérie Saccha-ropolyspora spinosa, ktorá je bežnou súčasťou pôdneho edafonu
• vzhľadom na unikátny spôsob účinku ničí aj hmyz rezistentný voči bežným skupinám insekticídov (pásavka zemiaková)
• SpinTor má extrémne nízku toxicitu pre teplokrvné organizmy
• SpinTor pôsobí na široké spektrum škodcov, a to ako na larvy, tak aj na dospelce - ničí predovšetkým larvy a dospelce motýľov, dvojkrídlovcov, chrobákov, strapky a pod.
• SpinTor sa ako prírodný insekticíd rozkladá na látky, ktoré sú bežnou súčasťou metabolizmu a nezanecháva teda v ošetrenej kultúre ani v pôde žiadne rezíduá, ktoré by mohli následne obmedzovať konzumáciu ošetrenej kultúry. Je preto vhodný predovšetkým na ošetrenie ovocia a zeleniny
• SpinTor bol vyznamenaný cenou prezidenta USA za vynikajúce vlastnosti produktu šetriace životné prostredie

SPINTOR - ZAKLADNÉ INFORMÁCIE
Insekticíd SpinTor obsahuje účinnú látku spinosad, čo je prírodný produkt získaný fermentačnou činnosťou baktérií Saccha-ropolyspora spinosa, ktorá sa bežne vyskytuje v pôde. Ako prírodný produkt sa spinosad (jedná sa o zmes dvoch biologických komponentov - spinosynu A a spinosynu D) vyznačuje mimoriadne nízkou toxicitou pre človeka a teplokrvné živočíchy. Je teda šetrný k životnému prostrediu.
SpinTor pôsobí ako požerový a kontaktný insekticíd. Vyznačuje sa novým rnechanizrnom pôsobenia. V súčasnosti je SpinTor registrovaný pre viac ako 150 plodín v 30 krajinách sveta, a každoročne pribúdajú ďalšie registrácie aj krajiny. Príjem účinnej látky škodcami nastáva požerom a priamym kontaktom a ošetrenou plochou, pričom vplyv požeru účinnej látky je 5-10x vyšší ako účinok dotykový. Počiatočný účinok nastáva už niekoľko minút po príjme účinnej látky škodcami, kedy dochádza k nezvratnému ochromeniu a následne, po niekoľkých hodinách, k uhynutiu škodlivého hmyzu. Po aplikácii insekticídu SpinTor by nemalo aspoň 2 hodiny pršať, pri teplotách pod +15 °C je vhodná aspoň 4 hodinová perióda bez dažďa. SpinTor je pre včely toxický, akonáhle však postrek na ošetrenej kultúre zaschne, je pre včely neškodný.
Prípravok SpinTor odporúčame aplikovať v jednej kultúre maximálne 2 x za sezónu.
SPINTOR - SPEKTRUM ÚČINKU
SpinTor účinkuje na škodcov z radu motýľov (Leptidoptera). chrobákov (Coleoptera), dvojkrídlovcov (Diptera) a strapiek (Thysanoptera). SpinTor nepôsobí na cicavý hmyz (vošky).

108017
63 položky
close Shopping Cart

Registrovať nový účet