Vinič - bobuľky štastia

Bobuľky šťastia .
Vinohradníctvo je staré ako ľudstvo samo. Od nepamäti sa mu my ľudia venujeme a po stáročia sa v ňom zdokonaľujeme a odrody prispôsobujeme všetkým zemepisným šírkam.
Veľkej obľube sa teší hrozno nielen pre jeho chutné bobuľky. Strapce hrozna lákajú všetkých maškrtníkov a aj vyznávači zdravého životného štýlu si na ňom pochutnávajú. Je plné vitamínov , minerálov a antioxidantov. Obsahuje hroznový cukor , ktorý ulahodí mlsným jazýčkom a dodá energiu unavenému telu. Toto ovocie bohov šťavnatými bobuľkami očarí každého. Má mnohostranné využitie v sladkej aj slanej kuchyni.
Z hrozna sa kvasením vylisovanej šťavy vyrába hroznové víno. Patrí medzi najobľúbenejšie alkoholické nápoje celého sveta. Svojou rôznorodosťou a širokou škálou chutí je po stáročia považovaný za nápoj bohov. Dotvára slávnostné príležitosti a je lahodným ukončením kvalitnej večere.
Pestovaniu viniču sa venujú veľké rodinné podniky, ale aj drobný pestovatelia. Hlavne pre malých pestovateľov je vinič ich srdcovou záležitosťou. Už od skorej jari začínajú práce vo vinohrade. Kde s láskou a trpezlivosťou pomáhajú viniču rásť. A to všetko pre bobuľky plné lahodnej chuti. Oberanie hrozna je u týchto malých pestovateľov rodinou udalosťou. Zíde sa celá rodina, každý dostane do ruky nožnice a vedro. Ten pocit , že ste súčasťou takejto veľkej udalosti spája staršie generácie s tými mladšími. Odovzdávajú sa skúsenosti a tá hrdosť vinárov na svoju úrodu je očividná. Výroba tohto opojného nápoja je čarovná. Niekoľko mesačná práca je zhmotnená v pohári.
Komentáre
Momentálne nie je žiadny komentár!
Zanechajte svoj komentár